1400 zł
Zobacz odbicie
lustrzane
Dostępny od ręki
Kup teraz
Dodaj do schowka
Masz pytania do projektu? Zapytaj nas
Koszt wysyłki
GRATIS
Zestaw dodatków do projektu

KL16 kuchnia letnia/ budynek gospodarczy

Czytaj więcej

Powierzchnia użytkowa16.33 m²
Min. wymiary działki (długość x szerokość)10.45 x 12.60 m
Dostępne technologiemurowana, szkieletowa
Zobacz pełne dane projektu

Dane techniczne

Powierzchnia użytkowa16.33 m²
Powierzchnia zabudowy24.92 m²
Powierzchnia kondygnacji netto16.33 m²
Powierzchnia całkowita24.92 m²
Kubatura97.93 m³
Kąt nachylenia dachu30°
Wymiary budynku
długość x szerokość
5.60 x 4.45 m
Wysokość budynku4.59 m
Min. wymiary działki
długość x szerokość
10.45 x 12.60 m
Dachdwuspadowy
Ilość pomieszczeń3

Opis i technologia projektu

KL16 kuchnia letnia/ budynek gospodarczy

PRZEZNACZENIE I PROGRAM UŻYTKOWY: Budynek gospodarczy, wolnostojący, parterowy, niepodpiwniczony. 

PRZYZIEMIE: pomieszczenie gospodarcze, pomieszczenie pomocnicze, WC.

FORMA ARCHITEKTONICZNA: Budynek o zwartej bryle, parterowy, przekryty dachem dwuspadowym. Maksymalna wysokość budynku wynosi 4,59m. Nowoprojektowany budynek swoją formą nawiązywać winien do zabudowy występującej w sąsiedztwie planowanej inwestycji. 

KONSTRUKCJA: Główne rozwiązania konstrukcyjno-materiałowe:Budynek zaprojektowano w technologii murowanej.Główną konstrukcję nośną stanowić będą: ławy zazbrojone konstrukcyjnie, ściany nośne w układzie mieszanym spięte wieńcem W-1, dach dwuspadowy oparty na więźbie o konstrukcji drewnianej.

FUNDAMENTY: Fundamenty wykonać z betonu C20/25 (B25) i posadowić na 2 warstwach papy na sucho, ułożonych na podkładzie z chudego betonu gr. 10cm. Fundamenty zazbroić prętami Ø12 (stal A-III (34GS)), strzemiona Ø8 (stal A-I (PB240)). Elementy stykające się z gruntem należy zabezpieczyć wykonując hydroizolację. Typ i sposób izolacji dobrać po wcześniejszym sprawdzeniu warunków wodno-gruntowych w miejscu planowanej inwestycji. Do obliczeń zostały przyjęte proste warunki gruntowe o normatywnym oporze obliczeniowym podłoża równym 150kPa. Przed przystąpieniem do prac budowlanych należy zdjąć warstwę humusu w obrębie fundamentów. Po wykonaniu wykopów do poziomu posadowienia fundamentów kierownik budowy powinien sprawdzić, czy rodzaj 

i stan gruntu odpowiada założeniom przyjętym w projekcie. Na fundamentach należy ułożyć izolację poziomą z dwóch warstw papy na lepiku. Po wykonaniu prac fundamentowych wykop zasypywać piaskiem grubym lub żwirem warstwami o gr. 25-30cm i ubijać mechanicznie do wartości IL=0,60 np: za pomocą zagęszczarek wibracyjnych. Głębokość posadowienia i zbrojenie fundamentu należy każdorazowo adaptować do warunków lokalnych występujących w miejscu planowanej inwestycji. Na terenach objętych szkodami górniczymi należy sporządzić odrębny projekt.

W projektach rekomendujemy:  produkty Porotherm, Koramic, Terca firmy Wienerberger;  bramy, napędy i drzwi marki Hörmann; okna połaciowe VELUX; materiały izolacyjne Isover; systemy ociepleń TermoOrganika; systemy grzewcze Viessmann; system rekuperacji VENTS oraz systemy kominowe HOCH.

Każdy z czterech egzemplarzy zamówionego u nas kompletu dokumentacji architektoniczno-konstrukcyjnej z branżami jest zaplombowany. Więcej informacji o plombach znajdziesz tu - Dlaczego plombujemy dokumentację?

By upewnić się, czy projekt pasuje do warunków zabudowy Twojej działki lub do wytycznych planu miejscowego zamów rysunki szczegółowe (pod rzutem) oraz przedstaw je lokalnemu projektantowi adaptującemu (możesz skorzystać z pomocy naszych przedstawicieli).

Rzuty i przekroje

Rzut przyziemia

Rzut przyziemia

NrNazwaPow. użytkowa [m²]Pow. netto [m²]
1Pom. gospodarcze9.679.67
2Pom. pomocnicze4.394.39
3WC2.272.27
Suma16.3316.33
Zamów szczegółowe rysunki

Zestawienia materiałów

Technologia murowana tradycyjna
Stal285.18 kg
Drewno2.28 m³
Dach44.6 m²

Kosztorys orientacyjny brutto

Stan zerowy5487 zł
Stan surowy12071 zł
Roboty wykończeniowe wewnętrzne7647 zł
Roboty wykończeniowe zewnętrzne3189 zł
Instalacje i przyłącza5898 zł
Suma34293 zł

Komentarze

Dodaj komentarz
Komentarz
Podpis
Adres e-mail
Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany
Zatwierdź